fbpx

Zwangerschapskledij: meest gestelde vragen

 

Hieronder vind je vragen en bedenkingen die ik zelf ook had toen ik voor de eerste keer zwanger was. Ik hoor ze in de winkel en zie ze regelmatig opduiken in allerlei artikelen en op internetfora. Als ik zelf destijds een helder antwoord had gekregen op deze vragen, dan had me dat zeker geholpen. Klaar? Hier komen ze!

 

1) Bestaat er wel hippe, trendy zwangerschapskledij?

Dit vragen heel wat vrouwen zich af. Zwangerschapskledij heeft een beetje een imagoprobleem en dat moet maar eens uit de wereld geholpen worden. Tegenwoordig volgen de zwangerschapsmerken de mode op de voet en je vindt een ruime keuze in elke stijl. Van hippe jumpsuits, skinny jeans in trendy wassingen tot ultravrouwelijke feestjurken en sexy lingerie. Na het lezen van dit boek weet ik zeker dat je overtuigd bent. Je moet gewoon op zoek gaan naar winkels en webshops die een ruime keuze in gespecialiseerde zwangerschapsmerken aanbieden. De meeste vrouwen beginnen hun zoektocht bij de grote winkelketens, maar daar bieden ze vaak een beperkt assortiment aan. Logisch, want hun focus ligt ook niet op zwangerschapskleding.  

 

2) Is zwangerschapskleding niet een beetje zonde van het geld?

Dit was destijds ook mijn eerste gedachte als ik dacht aan zwangerschapskleding. Ik was begin dertig en net begonnen als zelfstandig marketeer. Ik wilde niet teveel geld aan mezelf uitgeven, ik vond dat zelfs zonde. Ik kon het geld beter bewaren voor de baby. Ik kocht alleen het hoognodige en droeg verder wat geleende kleding, waarvan de kleuren me niet geweldig flatteerden. Ik was dan ook geen stralende aanstaande mama en zat ook niet zo lekker in mijn vel. Op een dag was mijn man het beu en hij nam me mee naar een zwangerschapswinkel. Hij verplichtte me om minstens twee outfits uit te zoeken waar ik me supergoed in zou voelen. Ik koos uiteindelijk zelfs drie setjes die ik onderling perfect kon combineren. Vanaf dat moment stond ik ’s ochtends een stuk blijer voor mijn kast. Ook al was het best even wennen aan alle veranderingen in mijn lichaam, ik voelde me vrouwelijk en werd trotser op mijn buik. Mijn boodschap voor alle zwangere vrouwen is dan ook: je bent zwanger, geniet van deze speciale tijd en denk ook aan jezelf. Want als jij goed in je vel zit, dan geniet je baby daar ook van mee. En babykleertjes, die krijg je al meer dan genoeg. Bovendien merkt je baby niet eens hoeveel kleding of spullen hij of zij heeft. Je baby heeft vooral een gelukkige mama nodig!

 

3) Koop ik niet beter gewone kleding in een grotere maat?

Dit advies lees ik helaas geregeld en dat vind ik heel jammer. Niet omdat ik zelf zwangerschapskleding verkoop, maar omdat ik het zwangere vrouwen gun om er goed uit te zien. In het begin van je zwangerschap kun je natuurlijk nog best je gewone kleding aan. Maar als je een grotere maat gewone kleding gaat aanschaffen, dan zit deze kleding ook groter op plaatsen waar het niet moet (schouders, armen, benen). Het resultaat is dat je er ‘lomper’ uit gaat zien en dat wil je juist niet als je zwanger bent. In zwangerschapskleding is er groeiruimte voor je buik, billen, borsten en de rest blijft mooi passen. Sommige fashionista’s, modebloggers en beroemdheden maken er ook een sport van om zich zo lang mogelijk in gewone kleding te proppen. Waarom zou je er als zwangere vrouw niet voor kiezen om je nieuwe vrouwelijke vormen juist mooi te benadrukken in plaats van ze te camoufleren in gewone kleding? Een ander praktisch voordeel is dat je gewone kleding mooi in model blijft en niet uitrekt.

 

4) Past de zwangerschapskleding die ik nu koop ook nog over twee maanden?

Ik denk dat dit een van de meest gestelde vragen is in de winkel. Het antwoord is: ja, gelukkig wel. Anders zou het wel een hele dure grap worden. Zwangerschapskleding is hier perfect op voorzien: de stoffen bevatten veel meer stretch dan bij gewone kleding het geval is, er is extra ruimte voor groeiende buiken, borsten en billen voorzien en de zwangerschapsbroeken zijn verstelbaar in de band. Omdat niet iedereen deze uitleg gelooft, hebben wij in de winkel een geheim wapen achter de hand: een nepbuik. Hiermee maken we onze klanten in een handomdraai zwanger van een tweeling en zo is meteen het bewijs geleverd. Dit betekent dus ook dat je nooit te vroeg bent om zwangerschapskleding te kopen. Als je je favoriete outfit ziet als de nieuwe collectie net binnen is en je bent dan nog maar in het begin van je zwangerschap, dan kun je deze gerust kopen. Als je wacht tot je buik dikker is, is de kans groot dat het artikel intussen weg is. Onze verkoopsters (inclusief ikzelf) dragen heel vaak zwangerschapskleding. Zelfs als je niet zwanger bent, kun je heel wat zwangerschapskleding perfect dragen.

 

5) Ik ben al flink aangekomen in gewicht. Word ik niet te zwaar?  

Het feit dat je tijdens je zwangerschap flink wat kilo’s aankomt, is best wel even wennen voor veel vrouwen. Daarbij komt nog dat er heel wat gezegd en geschreven wordt over het aantal kilo’s dat je mag aankomen. Elk lichaam is anders: de een komt twaalf kg bij en de ander meer dan twintig kg. Maak je hier zeker niet druk over, de kilo’s zullen er nadien echt wel weer af gaan. Geniet gewoon van je zwangerschap. En je zwangerschapskleding, die blijft gewoon passen, die groeit met je lichaam mee.

 

Heb je nog vragen? Kom dan gerust eens langs in onze winkel en wij helpen je met veel plezier verder!